BOOM Trike Mustang 2.0 ltr. Turbo 250 PK

DE ‘TRIKE-FABRIKANT’ BOOM TRIKES ZORGT BIJ MENSEN DIE VAN ROKENDE BANDEN HOUDEN VOOR EEN VERHOOGDE HARTSLAG BIJ DE INTRODUCTIE VAN DE SNELSTE PRODUCTIE-TRIKE TER WERELD.

Met zijn nieuwe 2,0 liter Turbo motor luidt de Mustang in de Trike branche een nieuw tijdperk in. Het wordt wereldwijd de  snelste productie Trike met een maximum snelheid van 235 km/u.

Niet alleen dankzij zijn compactheid, wendbaarheid en rijbehendigheid, maar ook dankzij zijn ongelofelijk goede zitpositie en zijn unieke design staat de Mustang bij vele trike-rijders hoog op de lijst. Dankzij de diepe en goede zitpositie zit de bijrijder goed beschermd achter de bestuurder en kan tegelijkertijd over hem heen kijken.

De Mustang heeft standaard een praktische kofferruimte met 240 liter inhoud. Eveneens standaard bij de Turbo zijn de low-profile banden 295/30 x 18 met aluminium velgen en een race-remsysteem, die ook de benodigde vertraging waarborgt.

De bestaande carosserievorm is met zijn goede aerodynamica compleet bewaard gebleven.

Als gevolg van het enorme vermogen valt ook de langwerpige luchtkoeler (A) enorm groot uit. De turbolader (B) en de katalysator (C) bevinden zich achter de motor. Hierdoor kan de waterkoeling aan de andere kant voor de motor blijven. Deze wordt echter wel vervangen door een speciaal ontworpen hoog-vermogen koeler

235 km/u is een aankondiging die je niet koud laat. De nieuwe BOOM-telg rekent af met het vooroordeel van veel motorrijders voor wat betreft de trage door het landschap tuffende Trikes. Maar je kan natuurlijk ook met 250 pk lekker toeren.

Het Trike-magazin team is in ieder geval heel benieuwd naar de eerste testrit en wij zullen natuurlijk uitvoerig hierover berichten.

Bron: Trike-Magazin 3/16